29 juni 2009

Wedstrijd Kinheim 7 zondag 28 juni 2009

Wel eens gehoord van de aanduiding "Starten als een Diesel"? Dat geldt zeker voor de mannen van pupillen-6... Vandaag stonden er maar liefst 2 wedstrijden op het programma tegen en bij Kinheim.
Aangezien de vorige ontmoeting helaas door een vergissing opnieuw moest worden ingeplanned, was er besloten om beide partijen achter elkaar te spelen bij Kinheim in Haarlem.

De eerste wedstrijd om 9.30 uur was de reguliere wedstrijd en daar begonnen de jongens dus zoals gezegd rustig en langzaam in hun spel te komen. De eerste inning ging met 1 puntje meer naar Kinheim, maar er waren van beide kanten mooie acties te zien! De tweede inning was alweer het punt waarop de jongens warm waren en die ging dus met 1 punt meer naar Hoofddorp:

Uitslag Kinheim-7 ~ Hoofddorp Pioniers P6: 13-13

Er werd even een kwartiertje rust genomen, zodat er wat gedronken en gegeten kon worden, maar de heren gingen uiteraard liever met een voetbal of een honkbal aan de gang...

De tweede wedstrijd om 10.45 uur was de uitgestelde wedstrijd en daar mocht Kinheim beginnen met slaan... Dat liep niet helemaal zoals Kinheim dat had bedacht... Van de 11 slagbeurten werden er 5 punten gehaald!
Na de slagbeurt van Hoofddorp stond het aan het einde van de 1e inning 5 - 9...

Ook de 2e inning werd een moeilijke slagbeurt voor Kinheim; er werden nu zelfs maar 3 punten gemaakt, waarbij een actie genoemd moet worden:

Op een slag wordt de eerste NULL gemaakt door de bal te vangen; de lopers op het 2e en 3e honk vertrokken voordat de bal gevangen was, en zouden dus terug naar hun honk moeten om opnieuw te vertrekken...
De loper van het 3e honk liep al op de thuisplaat terwijl de jongens de gevangen bal dus naar de 3e honkman gooide voor de 2e NULL...
De loper van het 2e honk was inmiddels op 1 stap na aangekomen op het 3e honk en kon met een mooi tik actie in één vloeiende beweging als 3e NULL genoteerd worden !!!

Eigenlijk hoefde Hoofddorp na de slagbeurt van Kinheim niet eens meer de gelijkmakende slagbeurt te maken, want de stand was nu al 9~8 in het voordeel van Hoofddorp. Maar Hoofddorp zou Hoofddorp niet zijn als er niet toch nog GEKNALT werd... Want geknalt is er: de eerste slagman sloeg een homerun en nummer twee kwam ook op z'n eigen slag over de thuisplaat door fouten van de veldspelers... En zo kwamen er in totaal 7 punten bij...

Uitslag Hoofddorp Pioniers P6 ~ Kinheim-7: 16-8



Ik geloof niet dat de coaches eerder zo trots zijn geweest op dit team...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten