23 februari 2009

Spelleiders & Scheidsrechters nodig...

Beste Ouders,

Enige weken geleden in de zaal meldde we al dat de aanwas enorm is geweest afgelopen jaar en dat daardoor de pupillen groep ongekend groot is. Natuurlijk streven wij naar veel aanwas want dat is de toekomst van een vereniging. Nu is het ook, dat dit een probleem met zich mee brengt.

Bij iedere wedstrijd dienen een aantal spelleiders/scheidsrechters te zijn om deze ook maar te mogen en kunnen spelen. Nu streven wij ernaar om de oudere jeugd hiervoor in te zetten, dus aspiranten en junioren en senioren. Deze laatste hebben vaak al onderling hun handen vol en omdat asp en jun altijd een kleinere groep is begrijpt u wellicht dat we een beroep doen op U.

We gaan er altijd vanuit dat veel, zo niet heel veel, ouders naar hun pupil komen kijken en als we nu een aantal van deze enthousiaste ouders wat spelregels leren en aangeven hoe een wedstrijd zou moeten verlopen, dan kunnen wij met UW inzet de pupillen iedere week een leuke wedstrijd laten spelen.

Nu zult u wel denken : Maar dan kan ik ze nooit gewoon lekker bekijken!! Nou dat valt reuze mee. Ten eerste maakt u het spel veel bewuster mee als langs de lijn en als er nu 3 a 4 ouders per team zijn die de wedstrijd kunnen leiden dan hoeft u hooguit 2 a 3 wedstrijden per seizoen te leiden. We hoeven nml alleen de thuiswedstrijden te verzorgen en ze spelen zoveel mogelijk om en om uit en thuis.

Voor de peanuts gelden andere regels dan de opgooi, pupillen etc. Daarvoor zal er voor de pupillenscheidsrechters een iets ander verhaal worden verteld dan de peanut leiders. Daar hebben we een EX Bondscheidsrechter voor in onze gelederen en na een 2-tal avonden theorie gaan we ook nog de zaal in om daar gewoon wat praktijkervaring op te doen.

Mocht u na deze oproep denken: Dat lijkt me wel wat. Mail dan met een volmondig JA onder vermelding van naam, woonadres, tel.nummer en mailadres. Dan gaan we alle namen bij elkaar vegen en vóór het seizoen de cursussen verzorgen.

Alvast hartelijk dank voor uw inzet en we horen graag van u allen.

Met vriendelijk groeten,

Ton Nales
Pupillen Coordintor
Hoofddorp Pioniers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten